VILLA KALMTHOUT

Location: Kalmthout
Type: Commission
Program: Residence
GFA: 800 m2
Date: December 2017
Status: In Construction
 

To keep the old atmosphere of a 70’s house without jeopardising the functionality and comfort of a modern house. This particular house had quite a low ceiling, so we decided to brake it above the entrance hall, creating a new atrium; and above the living room, creating a library on a mezzanine, where you can look over the whole living area and garden.

The window are now bigger, opening up to the garden, panoramically, as well as upstairs, where a new floor is created from an unused attic. A new suite with master bedroom and private bathroom.

The chosen materials are serene and respecting neutral colours, blending in with wood details.

PLANS OF THE NEW SITUATION